1693600.jpg

Sunnuntai-reseptin mukaan sopii tehdä:)

1 prk Sunnuntai Vaahtoutuvaa Vaniljakastiketta
1 dl vettä
3/4 dl sokeria
1/2 rkl vanilliinisokeria
1/2 rkl kardemummaa
1/2 rkl suolaa
1 ps Sunnuntai Kuivahiivaa
6 dl Sunnuntai Erikoisvehnäjauhoa
1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
50 g Sunnuntai Laktoositon leivontamargariinia
Pinnalle:
1/2 dl Sunnuntai Juokseva Rypsiöljyvalmistetta tai
50 g Sunnuntai Laktoositon leivontamargariinia
1 dl sokeria
1 rkl vanilliinisokeria

1. Laita vaniljakastike ja vesi kattilaan ja kuumenna +42-asteiseksi (reilusti kädenlämpöiseksi). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 40 minuuttia.


2. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Leivo taikinasta kaksi noin 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi (ne ovat pieniä) ja nosta pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.


3. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
4. Paista pullat uunin keskitasolla 7-8 minuuttia.


5. Mittaa kulhoon koristelua varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita.
6. Voitele kypsät kuumat pullat sulatetulla margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.