Tämä kuvan alla oleva ohje on Maku-lehden reseptiarkistosta www-sivustolta. En tehnyt tätä kuvan olevaa käärylettä ihan tuolla ohjeella, mut kuitenkii sinne päin, koska en käyttäny filotaikinaa, niin kuin monissa ohjeissa tuntuu olevan. Sekä mun struudelin täytteessä on omenaa, eikä päärynää.  Oon aikanaa katsonut jotain ohjelmaa mistä oon tämän kuvan osoittaman struudelin vääntänyt, mut missä on ohje ja mikä oli ohjelma? Gordon Ramsay, Jamie Oliver...????

2002231.jpg

Päärynästruudeli

10–12 annosta
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl suolaa
1 keltuainen
1/2 dl öljyä
noin 1 1/2 dl vettä
Täyte
1 kg päärynöitä
1 1/2 dl fariinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1 rkl kanelia
2 dl rusinoita
Voiteluun
30 g voita tai margariinia
1/2 dl (vaahtera)siirappia

Mittaa jauhot ja suola kulhoon. Sekoita joukkoon keltuainen, öljy ja jääkylmä vesi. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Peitä kulho kelmulla ja anna taikinan levätä 30 minuuttia.

Kuori ja halkaise hedelmät. Poista siemenet ja viipaloi puolikkaat. Sekoita sokeri, perunajauhot ja kaneli viipaleiden joukkoon.

Leivinpaperoi uunipelti. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Levitä suuri, puhdas liina työpöydälle ja ripottele jauhoja liinalle. Kumoa taikina kankaan keskelle ja ripottele jauhoja päälle. Kauli taikina suureksi, läpinäkyvän ohueksi levyksi.

Levitä päärynäviipaleet ja rusinat taikinan päälle tasaisesti. Rullaa levy liinaa apuna käyttäen pitkäksi kääröksi. Siirrä rulla uunipellille, edelleen liinaa apuna käyttäen.

Sulata rasva ja lisää joukkoon siirappi. Voitele struudeli seoksella ja paista uunissa noin 30 minuuttia. Voitele leivonnaista rasva-siirappiseoksella 1–2 kertaa paiston aikana.

Viipaloi lämmin struudeli terävällä veitsellä ja tarjoa kuohkean vaniljakastikkeen kanssa.